Gyártók Közel kétszázezer autóját hívja vissza a Volkswagen

Közel kétszázezer autóját hívja vissza a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2020.09.28 10:18

Közel kétszázezer autóját hívja vissza a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen pick-up modellje, az Amarok főleg Dél-Amerikában népszerű, de Európában, így Magyarországon is lehet vele találkozni. A közel 200 ezer visszahívott Amarokból mindössze 9 ezer példány németországi. A pótkerék-tartóval adódtak olyan problémák, ami miatt a gyártó visszahívja a kérdéses modelleket.

Hirdetés

Egy Argentínában történt baleset után indult vizsgálat megállapította, hogy a 2016 és 2020 között gyártott Volkswagen Amarok autóknál előfordulhat, hogy a pótkerék rögzítője hibás, ez pedig balesetveszélyes szituációkat okozhat, ugyanis leeshet a kerék.

A probléma miatt a VW közel 200 ezer Amarokot kénytelen visszahívni, ebből 9 ezer példány németországi. A visszahívás még nem kezdődött el, a Volkswagennek most kell összeállítania a listát az érintett modellekről.

A poros út okozhatja a problémát

A Volkswagen egy kiegészítő karosszériaelemmel orvosolná a problémát, ugyanis a pótkerék nem megfelelő tartását az okozza, hogy túl sok por kerül a pótkerék mögé.

Az Amarok gyártása Argentínában zajlik a Volkswagen haszongépjárművekkel foglalkozó leányvállalatánál, ahol a Volkswagen Caddy, Crafter és Transporter modelljei is készülnek. Az Amarok következő generációja a Ford és a VW közös munkájából születhet majd meg – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink