Gyártók Koreában építheti fel következő gyárát a Tesla

Koreában építheti fel következő gyárát a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2022.11.23 11:21

Koreában építheti fel következő gyárát a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk az elsődlegesen szóba jövő országok egyikeként nevezte meg Dél-Koreát az elektromosautó-gyártó Ázsiában építendő új üzeméről és annak potenciális telepítési helyeiről beszélve – közölte a koreai elnöki hivatal.

Musk nemrég Yoon Suk-yeol dél-koreai elnökkel folytatott videóhívása során beszélt az új üzemről, illetve arról, hogy erősítené a Tesla és Dél-Korea együttműködését az ellátási láncok területén.

Az elnöki hivatal közlése szerint a beszélgetés sorén Yoon arra kérte a Tesla-vezért, hogy országában építsék fel a vállalat következő ázsiai egységét. Erre Musk úgy reagált, hogy Koreára az elsődleges jelöltek egyikeként tekint, a lokalizációs döntést pedig más országok befektetési környezetének megvizsgálása után fogják meghozni.

Musk továbbá elmondta: „Számításaink szerint 2023-ban több mint 10 milliárd dollár értékben fogunk alkatrészeket vásárolni dél-koreai cégektől, ezzel jelentős mértékben fokozzuk ellátási lánci együttműködésünket a dél-koreai vállalatokkal.”

A Tesla következő ázsiai üzemének elnyeréséért már Indonézia, India és más országok kormányai is ringbe szálltak. Joko Widodo indonéz elnök már személyesen is arra kérte a dollármilliárdos Muskot, hogy a délkelet-ázsiai országban készítsen autókat – emlékeztet cikkében a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink