Gyártók Komolyan megvágja termelését a Honda

Komolyan megvágja termelését a Honda

autopro.hu/V.M. | 2022.08.26 15:22

Komolyan megvágja termelését a Honda

Fotó: Honda Newsroom

Az állandósult ellátási problémák és logisztikai zavarok miatt a Honda szeptember első felében akár 40 százalékkal is visszafogja egyes japán üzemeinek termelését.

Hirdetés

A Honda Tokiótól északra elterülő Szaitama prefektúrában található egységében az eredetileg tervezetthez képest 40 százalékkal kevesebb járművet fognak összeszerelni. Ezenfelül a Nyugat-Japánban működő Suzuka gyár kettő összeszerelősorán mintegy harmadával fog csökkenni a termelési volumen.

A logisztikai problémák és az alkatrészhiány okaiként a koronavírus-járványt, illetve a félvezetőhiányt jelölte meg a japán OEM. Közléséből kiderül, hogy az intézkedések több típus, köztük a Civic gyártását is érinteni fogják.

A Reuters szerint a kettő szóban forgó üzem már augusztusban sem tud terv szerint termelni. Ez és a szeptemberi kiesés keresztül húzta a Honda azon számítását, hogy júniustól ismét normál rend szerint fognak működni termelőegységei.

Egy másik japán gyártó, a Toyota csakugyan visszatérő zavarokkal küzd termelésében. Ennek ellenére tartja magát azon céljához, hogy a 2023 márciusával véget érő jelen üzleti évében rekordnak számító 9,7 millió járművet állítson elő világszerte.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink