Gyártók Komoly partnert talált magának a Nio

Komoly partnert talált magának a Nio

autopro.hu/P.B. | 2023.12.01 06:20

Komoly partnert talált magának a Nio

Fotó: Nio Foshan

A Nio és a Zhejiang Geely Holding Group kínai autógyártók november 29-én bejelentették, hogy stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá az akkumulátorcseréről. A felek együttműködnek a szabványok, a technológia és a modellfejlesztés terén.

A Geely - amelynek márkái a Volvotól a Zeekrig terjednek -, a második autógyártó, amely akkumulátorcsere-partnerséget ír alá a kínai Nio elektromos járműgyártóval. A költségek csökkentésére törekvő Nio a múlt héten bejelentette, hogy csatlakozik a Changan Automobile-hoz.

Az akkumulátorcsere lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy a lemerült akkukat gyorsan teljesen feltöltött akkumulátorokra cseréljék, ahelyett, hogy a járművet egy töltőponthoz csatlakoztatnák. Az akkumulátorok cseréje enyhítheti az elektromos hálózatokra nehezedő terhelést csúcsidőben, de iparági elemzők és vezetők azt várják, hogy ez csak akkor válik megvalósíthatóvá, ha az akkumulátorok piacát egységesítik, azaz szabványosított akkumulátorokat forgalmaznak.

A Nio egyike azon kevés autógyártónak, mely a töltési infrastruktúra kiépítése helyett az akkucserében hisz. Mint ismert, a vállalat Magyarországon, Biatorbágyo tervezi gyártani az európai piacra szánt akkucserélő-állomásait.

Közösen terjeszkednek tovább

A Geely sem most lépett be erre a piacra, a cég 2021-ben azt mondta, hogy 2025-ig világszerte 5000 akkumulátor-cserélő állomást kíván felállítani elektromos járművek számára.

A Geely jelenleg 300 ilyen állomást működtet, de immár a Nióval közösen folytatja az állomások építését – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink