Gyártók Komoly mérföldkőhöz ért a győri Audi

Komoly mérföldkőhöz ért a győri Audi

autopro.hu | 2022.07.28 11:22

Komoly mérföldkőhöz ért a győri Audi

Fotó: Audi Hungaria

A TT modellek különleges szerepet töltenek be az Audi Hungaria történetében, hiszen 1998-ban a TT Coupé sorozatgyártásával vette kezdetét a járműgyártás Győrben. Azóta már több mint 1,5 millió autó készült Győrben, a TT-k most egy mérföldkőhöz értek.

Az Audi Hungariánál elkészült a 650 ezredik Audi TT modell, egy mítoszfekete Audi TT RS Coupé. A jubileumi autó, amelynek legendás öthengeres motorja szintén Győrben készül, 294 kilowatt (400 lóerő) teljesítményével és 480 newtonméter maximális forgatónyomatékával mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre.

Az Audi Hungariánál 1998-ban, a TT Coupé sorozatgyártásával vette kezdetét a járműgyártás, azóta már több mint 1,5 millió autó készült Győrben.

Az ikonikus TT modellek továbbra is kizárólag Győrben készülnek Coupé és Roadster változatban. Mellettük az Audi Q3 és Q3 Sportback modellek gördülnek le a győri gyártósorokról.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink