Gyártók Kocsikat gyárthatunk Egyiptomnak

Kocsikat gyárthatunk Egyiptomnak

MTI/autopro.hu | 2015.06.12 10:31

Kocsikat gyárthatunk Egyiptomnak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken fogadta a magyar-egyiptomi gazdasági vegyes bizottság soron következő ülésére érkező Naglaa El-Ahwany egyiptomi nemzetközi együttműködésért felelős minisztert a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Hirdetés

A tárca közlése szerint Szijjártó Péter a megbeszélést követően azt mondta: Egyiptom gazdasági és biztonsági szempontból is fontos partnere Magyarországnak, Egyiptom stabilitása nélkülözhetetlen a Közel-Kelet stabilitásához, amely Európa biztonságának egyik feltétele. A két ország gazdasági-kereskedelmi együttműködése dinamikusan bővül, a kereskedelmi forgalmuk 80 százalékkal nőtt az elmúlt időszakban - emlékeztetett a miniszter.

A tárgyaláson a legnagyobb hangsúlyt az kapta, hogy az egyiptomi államvasutak történetének legnagyobb beszerzésében magyar vállalatok kapjanak szerepet a vasúti kocsik gyártásával kapcsolatban.

Egyiptomban magarinak, azaz magyarnak hívják a még az 1970-es években ide szállított, s a helyi viszonyokhoz képest gyorsnak mondott Ganz-motorvonatokat.

Kiemelt Partnereink