Gyártók Kivezeti a Smart az EQ Forfourt

Kivezeti a Smart az EQ Forfourt

autopro.hu/P.B. | 2022.01.04 08:17

Kivezeti a Smart az EQ Forfourt

Fotó: Daimler Media

A Smart kivette kínálatából az EQ Forfourt, és már csak a Smart EQ Fortwo-t kínálja vevőinek. A gyártás decemberben ért véget, a lépés az előszele a cég közelgő átalakulásának, miután a kínai Geely alá került be a Smart.

Hirdetés

A négyüléses autó már augusztus óta nem rendelhető, most pedig már hivatalosan nem is lesz elérhető többé, miután a szlovéniai Novo Mestóban is véget ért a gyártás. A Forfour már nem szerepel a Smart listáiban, viszont a Renault Twingo Z.E. továbbra is elérhető, és nagyjából megegyezik a Forfourral.

A Smart Forfour elektromos változata 2017-ben jelent meg, akkor még Forfour ed típusjelzéssel. A sorozatot - amelyet később EQ Forfour névre kereszteltek -, legutóbb a 2019-es IAA-ra alakították át, bár ezek pusztán vizuális változtatások voltak. A villanymotor teljesítménye egészen a közelmúltig 60 kilowatt volt.

Új utakon

A 2021-es IAA-n a Smart bepillantást engedett a jövőbe: a Concept #1 a 2019 végén alapított, kínai székhelyű Smart Automobile vegyesvállalat első modelljének tekinthető. A Geely-vel közös projekt egy e-SUV lesz, aminek semmi köze a korábbi modellekhez, teljes eltérést jelent az eredeti Smart koncepciótól, amely egy hely- és energiahatékony jármű a városi igényekre szabva.

A Smart új korszakának első modellje 2022-ben kerülhet piacra – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink