Gyártók Kitol brit ügyfeleivel a Tesla

Kitol brit ügyfeleivel a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.07.05 11:21

Kitol brit ügyfeleivel a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla nemrégiben leállította a jobbkormányos modellek gyártását, így az Egyesült Királyságban és más országokban is csak balkormányos modelleket kínál - ezzel a lépéssel néhány sofőr igen elégedetlen.

Hirdetés

A jobbkormányos autók értékesítésének leállítása a brit piacon gyakorlati gondokat is okozhat – például parkolójegyek tépésekor, vagy gyorséttermi rendelés átvételekor. Annak érdekében, hogy ezeket a tevékenységeket a jövőben is el tudják végezni a Teslát választó britek, a gyártó most a „The Reacher” nevű terméket kínálja, ami lényegében egy Tesla logóval és menőbb névvel ellátott markolóbot.

Komikusnak tűnik, de sok sofőr csalódott. Végül is egy jobbkormányos Model S-re vagy X-re vártak, és csak a rendelésük törlését látták. Amikor a Telsa úgy döntött, hogy májusban nem gyártja a Model S és Model X modelljét jobbkormányos modellként, a pórul járt vásárlók választhatták a visszatérítést, vagy a balkormányos Model Y vagy Model 3-ra való áttérést – ez esetben a The Reacher ingyen jár az autó mellé.

Az egyelőre még nem derült ki, hogy a gyakorlatban mennyire válik be ez a megoldás, de a brit Tesla-vásárlók között némi felzúdulást okozott a lépés – írja az eelctrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink