Gyártók Kínában is debütál a Volkswagen ID.3

Kínában is debütál a Volkswagen ID.3

autopro.hu/P.B. | 2021.08.31 07:22

Kínában is debütál a Volkswagen ID.3

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az Accelerate stratégia jegyében a Volkswagen az idei negyedik negyedévtől kezdve Kínában is forgalmazza az ID.3-as modellt, ami Európában több országban is a legkeresettebb elektromos autó között van.

Hirdetés

Az elmúlt hat hónapban ez már a harmadik tisztán elektromos modell, amit a Volkswagen Kínában bemutat – az ID.4 és az ID.6 után az ID.3 is kapható lesz az ázsiai országban. A modell Kínában a Chengdu Autószalonon debütált augusztus 29-én.

Továbbra is vezető pozícióra törekszünk az elektromos járművek piacán Kínában és Európában egyaránt – fogalmazott Ralf Brandstätter, a Volkswagen vezérigazgatója az ID.3 kínai debütálásával kapcsolatban.

Most pörög fel igazán a Volkswagen Kínában

Az ID.3-ast októbertől rendelhetik a kínai vásárlók, ezzel az év utolsó hónapjaiban még több elektromos autót értékesíthet a VW Kínában. Míg az év első felében ezen a téren elmaradt a várakozásoktól a gyártó – májusban például 1500 elektromos autót adott el -, addig a nyáron már jól fogytak az ID-család tagjai: júniusban háromezer, júliusban 5800 járművet adott el a VW.

A gyártó az év elején a százezer eladott elektromos autót tűzte ki célul Kínában, ezt egyelőre még nem adta fel – a legfrissebb közleményében is 80-100 ezer közé várja elektromosautó-értékesítéseit a Volkswagen.

Jók a visszajelzések

Stephan Wöllenstein, a Volkswagen Kína vezérigazgatója elmondta, hogy az ID.4 és ID.6 képében az elmúlt hónapokban sikeresen indított el két erős sorozatot a Volkswagen. Mint fogalmazott, a vásárlók visszajelzései ígéretesek, a szállítási adatok megfelelnek az elvárásoknak. Az ID.3 modellel a Volkswagen képes lefedni a piac nagy részét elektromos autókkal.

Az idei év első felében a Volkswagen csaknem háromszor annyi elektromos járművet adott el világszerte, mint az előző év azonos időszakában - a chiphiány ellenére-összesen mintegy 160 ezer példányt. Ebből 93 ezer autó volt tisztán elektromos, 66 ezer pedig plug-in hibrid. Az év első hat hónapjában a Volkswagen vezető pozíciót töltött be a teljes elektromos járművek európai piacán, 15,4 százalékos részesedéssel.

Kiemelt Partnereink