Gyártók Kiderült, milyen nevet kap a Renault újdonsága

Kiderült, milyen nevet kap a Renault újdonsága

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.09 12:16

Kiderült, milyen nevet kap a Renault újdonsága

Fotó: Renault

A Renault bejelentette egy újabb „kompakt családi SUV" nevét, amelyet 2024 tavaszán mutat be. A név kiválasztásakor azonban nem kellett új dolgot kitalálniuk.

Hirdetés

Az új crossover a Renault Symbioz elnevezést kapta. A név azonban valójában nem újdonság a Renault számára. A márka ugyanis már 2017-ben felragasztotta ezt a nevet egy elektromos koncepcióautóra, majd még abban az évben egy továbbfejlesztett, önvezető „demóautón" is használta.

Annak ellenére, hogy azóta hét év telt el, ez az új Symbioz valójában nem lesz elektromos vagy önvezető.

A 4,41 méter hosszú crossover egy 143 lóerős E-Tech full hybrid rendszerrel lesz felszerelve. A Renault hangsúlyozza, hogy a súlya 1500 kg alatt lesz. A Symbioz valamivel hosszabb lesz, mint a Captur, és úgy tudni, díszes panoráma üvegtetőt is kap. Ennél több részletet azonban még nem árultak el.

Mivel magyarázzák a névválasztást?

Azt mondják, hogy a Symbioz a francia „symbiose" szóból származik, amely maga is az ógörög „szimbiózis" szóból ered, ami „együttélést" jelent.

„Ennek az új kompakt családi autónak egy olyan nevet szerettünk volna, amely emberi jelentőséggel bír, és kifejezi a család és az autó közötti szoros köteléket. A Symbioz név tökéletesen illusztrálja a járművünkkel való életet, egy olyan helyet, ahol az utasok eggyé válnak a járművükkel és a környezettel" – idézi a Renault marketingesét a Top Gear.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink