Gyártók Kiderült hogyan fog kinézni a Lotus első SUV-ja

Kiderült hogyan fog kinézni a Lotus első SUV-ja

autopro.hu/V.M. | 2022.03.16 08:18

Kiderült hogyan fog kinézni a Lotus első SUV-ja

Fotó: IP Australia

A Lotus ugyan csak március 29-én fogja leleplezni első SUV-ját, azonban egy hivatalos forrásból már most kiderült, hogy milyen lesz a Kínában épülő típus külső dizájnja.

A Type 132 néven futó crossover külső dizájnvonásait a Lotus levédette Ausztráliában, ezután pedig az ország szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalának online platformján hozzáférhetővé váltak a benyújtott formatervek.

A teljesen elektromos hajtást kapó SUV árát tekintve elérhetőbb lesz, mint a Lotus korábbi modelljei, így olyan típusokkal fog versenyezni, mint a Jaguar I-Pace, az Audi e-tron Sportback vagy a Ford Mustang Mach-E.

Fotó: IP Australia

A képek alapján az autót szögletes formavilág jellemzi, fényszórói tört félhold alakúak, a motorháztető síkja pedig előre nyúlik, ezzel agresszív és sportos megjelenést kölcsönözve az új Lotus-nak. A tetővonal kupé szerű lejtése, az oldalsó visszapillantó tükrök kamerákkal kiváltása és a méretes hátsó spoiler arra engednek következtetni, hogy a mérnökök sok figyelmet szenteltek az aerodinamikának, azáltal a hatótávolság maximalizálásának.

Fotó: IP Australia

A háromszög alakú szegmensekből felépülő hűtőlamellák aktívan szabályozhatóak. A Lotus szerint a megoldás kettős célú: egyrészről biztosítja a megfelelő hűtést, másrészt javítja az aerodinamikát.

A műszaki jellemzőkről is tudunk ezt-azt

Az Autocar emlékeztet rá, hogy korábbi információk szerint a Type 132 fejlesztése 2016 óta folyik. A Geely alá tartozó Lotus növekedési stratégiájában kulcsszerepet betöltő típus kettő összkerékhajtásos hajtásrendszerrel fog érkezni, melyek körülbelül 610 és 760 lóerő teljesítménnyel fognak szolgálni. Az elektromos motorok az energiát 92-120 kilowattóra kapacitású akkumulátorokból nyerhetik majd.

A Type 132 gyártása egy új, nagyjából 1,2 milliárd dollárból felépülő üzemben fog folyni a kínai Vuhanban.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink