Gyártók KG Mobility néven folytatja a SsangYong

KG Mobility néven folytatja a SsangYong

autopro.hu/P.B. | 2023.04.06 17:23

KG Mobility néven folytatja a SsangYong

Fotó: SsangYong

Négy új autót – két modellt – is bemutatott a KG Mobility április elején. Ezeket az autókat még a SsangYong fejlesztette ki, de a márka átnevezése már megtörtént, és ezek már KG Mobility néven fognak forgalomba kerülni.

Az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a SsangYong már KG Mobility néven két elektromos modellt mutatott be. Fontos megjegyezni, hogy a dél-koreai gyártó korábbi modelljei még a régi név alatt érhetők el, azonban a jövőben a SsangYong nevet már nem fogják használni, az autókra a KG Mobility kerül fel.

A bemutatott autókat illetően a legfontosabb újdonság a Torres EVX, a már ismert szabadidő-autó akkumulátoros-elektromos változata új megjelenéssel, és a WLTP szerinti 500 kilométeres hatótávolsággal. Az autóban a padló alatt elhelyezett akkumulátor 73,4 kilowattóra kapacitású. A másik újdonság az O100 néven futó pickup, amit a fenti modell testvére lesz. Később lesz sorozatgyártású modell az F100-as és KR100-as, egyaránt tisztán elektromos SUV-kból.

Nehéz idők után szebb jövő?

Mint ismert, a dél-koreai OEM nehéz éveket élt meg az elmúlt évtizedben. A cég azonban nem szűnt meg, a Mahindra alá tartozva is állta a sarat, és most úgy tűnik, a KG Mobility szárnyai alá kerülve új életre kelhet az elektromobilitás korszakában.

A KG Mobility 2022 végén vásárolta fel a céget, és az idén tavasszal nevezte át a márkát, így a SsangYong név az új modellekre már nem kerül fel.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink