Gyártók Kevesebbet bukott az Aston Martin

Kevesebbet bukott az Aston Martin

MTI | 2023.07.26 15:22

Kevesebbet bukott az Aston Martin

Fotó: Aston Martin Lagonda Media

Az Aston Martin brit luxusautó gyártó nem változtatott idei pénzügyi előrejelzésén, miután - részben a magasabb értékesítési árak hatására - csökkent az adózás előtti vesztesége az idei második negyedévben.

Hirdetés

A londoni tőzsdén jegyzett társaság 68 millió font (29,9 milliárd forint) adózás előtti veszteséget könyvelt el a második negyedévben az egy évvel korábbi 173,8 millió font veszteség után. A cég bevétele 23 százalékkal, 381,5 millió fontra ugrott. Az Aston Martin megerősítette azt a várakozását, hogy idén hétezer autót ad el a tavalyi 6400 autó után, illetve, hogy a haszonkulcs mintegy 20 százalékos lesz.

Az 1913-ban alapított cég részvényeivel 2018 októberében indult meg a kereskedés a londoni tőzsdén, azóta jelentősen csökkent az árfolyama, szerdán a kereskedés kezdete után egy órával 3,4 százalékos pluszban állt. A tőzsdére lépéskor a cég piaci tőkeértéke 4,33 milliárd font volt, ez mostanra 2,59 milliárd fontra zsugorodott.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink