Gyártók Kevesebb Focus-t tervez gyártani a Ford

Kevesebb Focus-t tervez gyártani a Ford

autopro.hu/V.M. | 2022.06.08 06:22

Kevesebb Focus-t tervez gyártani a Ford

Fotó: Ford Media Center

Médiaértesülések szerint a Ford arra készül, hogy megvágja a Focus gyártási volumenét a németországi Saarlouis-ban. A döntés baljóslatú az egyelőre kétes jövőjű üzem dolgozói számára.

Hirdetés

A Ford Focus modelleket készítő Saarlouis-i egységben augusztus 29-től csökkentett volumenben fog folytatódni a termelés – írta meg a hírről elsőként beszámoló Automotive News Europe.

A döntés különösen rosszkor érkezik annak fényében, hogy még mindig nem egyértelmű, az amerikai gyártó milyen jövőt szán az 1970-ben megnyitott, jelenleg közel 6200 főt foglalkoztató egységnek. Ha minden igaz a terveket június végén fogják ismertetni.

Markus Thal, a Saarlouis-i üzemi tanács elnöke elmondta, hogy a termeléscsökkentés erősíti a leépítésekkel kapcsolatos félelmeket. Az aggodalmat ugyancsak erősíti, hogy korábban a Ford a Saarlouis-i helyett a Fiestát összeszerelő kölni gyárába fektetett be elektrifikációs célzattal 1,9 millió eurót.

A Focus kilátásai is romlanak

A termeléscsökkentés valójában nem csak Saarlous-i üzemnek, hanem a Focus számára is egy újabb csapásként érkezik. A típus hosszú idő után ma már nem tartozik Európa legnépszerűbb típusai közé, és áprilisban csupán 5000 darabját értékesítették, fele annyit, mint egy évvel korábban – derül ki a Jato Dynamics Autocar által idézet statisztikáiból.

Ellenben a hasonló méretű Puma SUV az egyik legnépszerűbb európai autó. Idén áprilisban közel 13 ezer darabot adtak el belőle.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink