Gyártók Kétliteres turbómotort kapott az Infiniti a Daimlertől

Kétliteres turbómotort kapott az Infiniti a Daimlertől

autopro.hu | 2013.11.29 10:32

Kétliteres turbómotort kapott az Infiniti a Daimlertől

A motor világpremierje a Guangzhou Motor Show keretében volt november 21-én.

Az új négyhengeres benzines turbómotor a Q50 motorválasztékát bővíti ki, amely jelenleg – a piactól függően – 3,7 literes benzines, a díjnyertes 3,5 literes hibrid, és Európában idén ősztől a 2,2 literes négyhengeres turbódízelből áll.

A kínai vásárlók számára 2014 tavaszán lesz elérhető, mielőtt más piacokra is bevezetnék.

A négyhengeres turbós motor közvetlen befecskendezéses piezo injektorokkal kerül forgalomba, így 211 lóerőt teljesít, miközben a szigorú Euro 5 környezetvédelmi előírásoknak is megfelel. A motor 320 Nm nyomatéka már percenként 1250 fordulattól rugalmas és hatékony vezethetőséget tesz lehetővé.

Az erőforrás az Infiniti és a Daimler AG együttműködési megállapodásának eredménye. Ahogyan a 2.2 literes közvetlen befecskendezéses turbódízel esetében, az Infiniti mérnök csapatai a benzines változatot is átalakították, hogy megfeleljen a márka karakterisztikájának.

A turbómotor kiemeli az Infiniti azon elkötelezettségét, hogy kiterjessze a termékkínálatát, és a helyi vásárlói igényeknek megfelelő modellekkel álljon elő. A következő öt évben a márka 60 százalékkal szélesíteni kívánja a termékkínálatát és megduplázza az elérhető hajtóművek számát.

Az Infiniti Q50 és a QX50 hosszú tengelytávú változatai kifejezetten a kínai vásárlók számára a Xiangyang gyárban készülnek majd 2014-től.

Kiemelt Partnereink