Gyártók Két üzemét is leállította a Jaguar Land Rover

Két üzemét is leállította a Jaguar Land Rover

autopro.hu/V.M. | 2021.04.26 11:17

Két üzemét is leállította a Jaguar Land Rover

Fotó: Jaguar Land Rover Media

Két brit gyárában is leállította a termelést a Jaguar Land Rover a koronavírus-járványhoz köthető alkatrészellátási nehézségek, köztük a chiphiány miatt.

Hirdetés

Az indiai Tata Motors tulajdonában lévő vállalat bejelentése szerint április 26-tól, meg nem nevezett időtartamon keresztül szünetel a gyártás a birminghami Castle Bromwich-ben és a Livepooltól dél-keletre fekvő Halewood városában található kettő üzemben.

A részben a laptopok és játékkonzolok iránti kereslet megugrására visszavezethető félvezető-hiány világszerte fennakadásokat okoz az autógyárak működésében.

Csak a legutóbbi hírek közül idézve: a Stellantis nemrég közölte, hogy a Peugeot 308-ban a digitális sebességmérőt analógra cserélik, az Audi a héten csökkenti a termelést a neckarsulmi üzemében, míg a Daimler a korábban tervezettnél több dolgozóját helyezi átmenetileg részmunkaidőre. A Renault továbbá nemrég ismertette, hogy a chiphiány több tízezer autónyi termeléskieséshez vezetett az első negyedévben.

A JLR közleménye szerint az angliai Solihullban található, harmadik brit termelőegységében a munka továbbra is normál rend szerint folyik – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink