Gyártók Két új modellt mutatott be a VinFast

Két új modellt mutatott be a VinFast

autopro.hu/P.B. | 2023.01.09 16:19

Két új modellt mutatott be a VinFast

VinFast VF 6 | Fotó: VinFast

A Las Vegas-i CES szakkiállításon a vietnámi VinFast bemutatta következő két modelljét: a VF 8 és a VF 9 után jön a VF 6 és a VF 7. A most bemutatott autókat a tavalyi CES-en tanulmányként már láthatta a közönség, de most sokkal részletesebben ismerhették meg őket.

A vietnámi OEM piaci debütálása kezdetben a két nagy modellre, a VF 8-ra és a VF 9-re irányult, most azonban a következő két sorozat, két elektromos crossover következik a VF 6 és 7 személyében. A két új modellt várhatóan márciustól rendelhetik meg a vásárlók.

A VF 6 egy 4290 milliméter hosszú, 1820 milliméter széles és 1590 milliméter magas elektromos crossover - ezek a méretek néhány centiméter eltéréssel akár egy Volkswagen ID.3 adatai is lehetnének, így egyértelmű, melyik szegmenst támadja a márka. Az akkumulátor teljesítménye 59,6 kilowattóra, ám egyelőre nem egyértelmű, hogy ez bruttó vagy nettó érték.

A VinFast két korábbi modelljéhez hasonlóan a VF 6 is két változatban, Eco és Plus néven érhető el. Előbbiben egy 130 kilowatt teljesítményű, maximum 250 newtonméter forgatónyomatékú villanymotor hajtja az első kerekeket, amivel a WLTP szerint 399 kilométert képes megtenni a jármű egy töltéssel. A VF 6 Plus valamivel erősebb, teljesítménye 150 kilowatt, de csak 381 kilométert tud megtenni. Egy másik különbség: az alapmodell 17 colos, a Plus pedig 19 colos kerekeket kapott. Az autók ára még nem ismert.

Kicsit nagyobb testvér

A VF 7 4550 milliméter hosszú, szélessége 1890 milliméter, magassága pedig 1640 milliméter – vagyis ez a modell egy VW ID.4 méreteihez hasonló. Az akkumulátor mindkét VF7 változatban (itt is van Eco ás Plus) 75,3 kilowattóra kapacitású.

VinFast VF 7

VinFast VF 7 | Fotó: VinFast

Az Eco és a Plus hajtásláncok között azonban jelentősebb a különbség, mint a VF 6 esetében: a VF 7 Eco motorja megegyezik a VF 6 Plus-éval, a hatótávolsága viszont 450 kilométer. A 19 colos felnik itt alapfelszereltségnek számítanak. A VF 7 Plus viszont két villanymotorral, és így összkerékhajtással rendelkezik, a teljesítmény és a nyomaték ennek megfelelően magasabb: 260 kilowattóra és 500 newtonméter. Ehhez 431 kilométeres hatótáv párosul, valamint gyárilag 20 colos felnik.

Az utastérről is vannak már adatok

Belül mindkét modell mindkét verziója 12,9 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik (kivétel a 15 hüvelykes kijelző a VF 7 Plus-ban), emellett kettes szintű autópályás vezetési asszisztens és OTA-frissítési lehetőség is került az autókba. Bár már elég részletes műszaki adatok állnak rendelkezésre, a Vinfast még nem adott tájékoztatást a töltésről.

Le Thi Thu Thuy, a Vingroup alelnöke és a VinFast vezérigazgatója szerint ezek a modellek kielégíthetik a modern technológiai megoldásokra és az izgalmas vezetési élményre vágyó fiatal vásárlókat – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink