Gyártók Két modell gyártását is felfüggeszti a Toyota cége

Két modell gyártását is felfüggeszti a Toyota cége

autopro.hu/P.B. | 2022.09.06 06:18

Két modell gyártását is felfüggeszti a Toyota cége

Fotó: Facebook/HINO TRUCKS USA

A Toyota teherautókat és autóbuszokat gyártó egysége, a Hino Motors a kiterjedt adathamisítási botrány következtében legalább egy évre leállítja egyes közepes és nehéz tehergépjárműveinek gyártását.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, az egyre dagadó kibocsátás-manipulációs botrány fájdalmasan érinti a Toyota haszongépjárműveket gyártó vállalatát, a Hino Motors-t, amit előbb kizártak a saját járműtechnológiai együttműködéséből, most pedig, médiaértesülések szerint a Ranger és a Profia teherautók gyártását kellett leállítania minimum 2023 augusztusáig.

A Hino márciusban ismerte el először a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos csalásokat, ám azóta kiderült, hogy a manipuláció a közöltnél sokkal több ideje, már 2003 óta zajlik. Összességében körülbelül 640 ezer jármű lehet érintett, ami több mint ötszöröse az eredetileg feltárt számnak.

Nagy a baj

A Hino augusztusban közölte, hogy felfüggeszti a kisteherautók szállítását, miután a közlekedési minisztérium vizsgálata feltárta, hogy a 2019 óta mintegy 76 ezer kisteherautóján nem végezte el a szükséges teszteket.

Azóta a Toyota és a Hino más partnerei is kizárták a japán céget az együttműködéseiből. A Toyota ugyanakkor 50,1 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben, így számára is fejfájást okoz az ügy, melynek legújabb fejleményére sem a Hino, sem pedig a Toyota nem reagált – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink