Gyártók Két gyárban is korlátozza a termelését a VW

Két gyárban is korlátozza a termelését a VW

autopro.hu/P.B. | 2023.09.27 12:19

Két gyárban is korlátozza a termelését a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A korábbi sajtóértesülések után a Volkswagen most hivatalosan is bejelentette, hogy leállítja egyik autógyárában a termelést, egy másikban pedig egy gyártósort érint az intézkedés. Az ok mindkét esetben az e-autók iránti alacsony kereslet.

Hirdetés

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, német sajtóértesülések szerint a Volkswagen leállítja az autógyártást drezdai üzemében. Erről nem, de arról, hogy az ID.3 gyártása a szászországi őszi szünet (október másodikától kezdődően két hét) idejére, két hétre leáll, hivatalos bejelentést tett a Volkswagen. A modell gyártása október 16-tól indul újra normál egy műszakos üzemben. A lépés oka az elektromos modellek iránti alacsony kereslet.

A termeléscsökkentés a zwickaui gyárat is érinti: ott két gyártósor közül az egyiket az őszi szünetben leállítják – mondta a szóvivő hozzátéve, hogy három műszakban folytatódik az ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron és Audi Q4 Sportback e-tron modellek gyártása.

Tárgyalnak a jövőről

Az üzemi tanáccsal tárgyalások folynak a zwickaui telephely további vezetéséről – jelentette be a Volkswagen. A cég nem kívánt nyilatkozni arról, hogy az egész pontosan hogyan érinti az üzem gyártási volumenét, valamint az alkalmazottak számát – írja az Automobilwoche.

A Volkswagen hónapok óta küzd az egyre fogyatkozó új megrendelésekkel, különösen az ID.3, ID.4 és ID.5 elektromos modellek esetében. A konszern alapmárkája emellett egy kemény megszorító program küszöbén áll, aminek célja, hogy 2026-ra a hozama 6,5 százalékra emelkedjen.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink