Gyártók Később érkezik a Nissan Qashqai új generációja

Később érkezik a Nissan Qashqai új generációja

autopro.hu/V.M. | 2020.09.07 16:20

Később érkezik a Nissan Qashqai új generációja

Fotó: Nissan Global Newsroom

Médiaértesülések szerint a Nissan európai eladásainak egy jelentős részét kitevő Nissan Qashqai SUV következő generációjának gyártása idén ősz helyett csak valamikor 2021 közepén fogja kezdetét venni a nagy-britanniai Sunderlandben.

A hírről eredetileg a Financial Times számolt be kettő meg nem nevezett forrásra hivatkozva, akik azt is elárulták, hogy az új Qashqai termelése eredetileg idén októberben indult volna el.

A Nissan nem erősítette meg sem az októberi dátumot, sem a halasztás tényét. Az Autocar szaklap megkeresésére csupán annyit közöltek, hogy az új modell, összesen 400 millió fontba kerülő gyártási előkészületei tovább folynak a sunderlandi üzemben.

A Financial Times a csúszás okaként a koronavírus-járványt nevezte meg, ami lelassította a Nissan fejlesztéseit, illetve arra kényszerítette a japán autógyártót, hogy más projektekre helyezze a hangsúlyt. Persze az is lehet, hogy a Nissan megfelelő rugalmasságot akar magának biztosítani arra az esetre, ha Nagy-Britannia nem tudna megegyezni az Európai Unióval egy brexitet követő új kereskedelmi megállapodásról.

A sunderlandi egység gyártósorairól mintegy félmillió jármű gördül le évente, amiknek valamennyivel több mint felét Európa más országaiba szállítják. Az Európába exportált járművek kétharmada Qashqai, aminek jelen generációja 2014 óta kapható.

Kiemelt Partnereink