Gyártók Késik az új Chevrolet Cruze

Késik az új Chevrolet Cruze

autopro.hu | 2013.07.19 08:14

Késik az új Chevrolet Cruze

A Chevrolet márka tulajdonosa, a General Motors egy évvel későbbre ütemezte frissített modelljének gyártását.

Hirdetés

Az eredetileg 2014 végén rajtoló gyártást 2015 végéig biztosan nem indítják el, hogy a gyártó mérnökei további módosításokat kezdeményezhessenek az új autón. Az amerikai autógyártó teveiben jártas, névtelen forrásból származó információk szerint az egyéves késéssel a korábbi modellek eladásait akarja növelni a General Motors.

Chevrolet Cruze 2011

Az biztos, hogy a kanadai autóiparban dolgozók érdekeit képviselő szakszervezet, a Canadian Auto Workers vezetői már megkapták a hivatalos értesítést a gyártás késleltetéséről. „Kiábrándító, hogy a Cruze programot eltolták 2015-ig” - nyilatkozta Karen Fleming, egy alkatrészeket gyártó kanadai cég vezetője.

A General Motors szóvivője, Annalisa Bluhm nem akart nyilatkozni a cég jövőbeni terveiről, de elmondta, hogy a Cruze egy jó eladási számokat mutató modell, amelyből nemrég adták ki Amerikában is a dízel változatot. Az új Cruze modellről is csak annyit lehet egyelőre tudni, hogy teljesen új külsővel, és újragondolt belsővel jön, egyenlőre kérdéses, hogy mikor.

A Chevrolet Cruze 2009-ben debütált, abban az évben, amikor az amerikai kormány 50 milliárd dolláros segélyt juttatott cégnek, hogy elkerülje a válság okozta csődeljárást.

Kiemelt Partnereink