Gyártók Keresi a mentőövet a Fisker

Keresi a mentőövet a Fisker

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.26 11:21

Keresi a mentőövet a Fisker

Fotó: Fisker Inc

A Nissan előrehaladott tárgyalásokat folytatott a vállalatba történő befektetésről, egy olyan üzletről, amely pénzügyi mentőövként szolgálhat a készpénzhiányos e-autó startup számára.

Hirdetés

A bajba jutott Fisker március 25-én, hétfőn közölte, hogy megszakadtak a tárgyalások egy nagy autógyártóval egy lehetséges tranzakcióról. A Fisker nem azonosította a tárgyalásokban részt vevő „nagy autógyártót". A hírre a vállalat részvényei 29 százalékkal zuhantak.

A Nissan Motor Co. előrehaladott tárgyalásokat folytatott a vállalatba történő befektetésről, amely március elején számos jelentés szerint pénzügyi mentőövként működhetett volna a pénzszűkében lévő gyártó számára. A Nissan vezetőségében néhányan fenntartásokkal kezelték a Fiskerrel való esetleges összefonódást. Úgy tűnik, az amerikai startupnak leginkább pénzügyi támogatásra van szüksége, amelyben a talpra álló Nissan sincs ideális helyzetben ahhoz, hogy ezt megadja – írja az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink