Gyártók Képazonosításra használna kvantumszámítást a Hyundai

Képazonosításra használna kvantumszámítást a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.04.25 09:19

Képazonosításra használna kvantumszámítást a Hyundai

Fotó: Hyundai News

A Hyundai Motor új projektet indít partnerével, a kvantumszámítógépeket fejlesztő amerikai IonQ-kal. A cél a kvantumszámításon alapuló gépi tanulás használata képek és 3D-s objektumok beazonosítására.

Hirdetés

A partnerek a konvencionálisnál sokkal gyorsabb és pontosabb kvantumszámítást használva próbálják meg fejleszteni a képfelismerés mai technológiáját. Az IonQ processzorai hamarosan képessé fognak válni 43 különböző közlekedési jel felismerésére, a projekt következő szakaszában pedig a rendszert a Hyundai fizikai tesztkörnyezetében fogják tesztelni.

A partnerek, építve a képfelismerés során nyert tapasztalatokra, a kvantumszámítást a különböző 3D-s objektumok, például gyalogosok és kerékpárosok beazonosítására is fel kívánják használni.

A Hyundai szerint a jövő mobilitási megoldásai, mint például az autonóm vezetés szempontjából fontos fejlesztésekhez a világ legerősebb kvantumszámítógépét, az IonQ Ariát fogják használni. Ez hatékonyabb és olcsóbb adatfeldolgozást fog lehetővé tenni.

Összefonódik a közlekedés és a kvantumszámítás jövője

A mostani projekt annak jele, hogy a jövőben a kvantumszámítás fontos szerepet kaphat a mobilitási fejlesztésekben, legalábbis így látja Peter Chapman, az IonQ elnök-vezérigazgatója. „Arra számítunk, hogy (a jövőben) a kvantumszámítógépek még fontosabb részei lesznek az újszerű közlekedési megoldások fejlesztésének.”

A Hyundai és az IonQ elő együttműködése az akkumulátorfejlesztésben indult. Az idén januárban bejelentett kooperáció célja az akkuk kapacitásának növelése, valamint a töltési és kisütési ciklusok optimalizálása.

A kvantumszámítás akkumulátorfejlesztésre használatát több vállalat is kutatja. Egy, a Mercedes közreműködésével végzett sikeres projekt eredményeiről nemrég számolt be az autopro.hu.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink