Gyártók Keményen kritizálta a Tesla a német bürokráciát

Keményen kritizálta a Tesla a német bürokráciát

autopro.hu/P.B. | 2021.04.12 08:21

Keményen kritizálta a Tesla a német bürokráciát

Fotó: Pixabay

Mint ismert, a Tesla Berlin közelében, Grünheide városában építi fel első európai Gigafactory nevű gyárát. Az üzem tervezett átadására idén júliusban kerülne sor, ám a vállalat még mindig nem rendelkezik végleges környezetvédelmi engedéllyel, holott 16 hónapja adott be iránta kérelmet.

A Tesla élesen kritizálta a német bürokráciát egy április 7-én keltezett levelében. Az ipari és infrastrukturális projektek német jóváhagyási kerete, valamint a területrendezés szabályai akadályozzák az olyan építkezések és beruházások megvalósulását, amik éppen a klímaváltozás elleni küzdelemben segítenek.

A Tesla szerint különösen irritáló, hogy még mindig nincs végleges engedélye a grünheidei építkezésnek, miközben a gyártó 16 hónappal ezelőtt nyújtott be kérelmet a hatóságokhoz.

A levéllel a Tesla szeretné sürgetni a hatóságokat annak érdekében, hogy a befektetők tisztábban láthassák, mikor térülnek meg a környezetvédelemmel kapcsolatos befektetéseik.

A Reuters szerint a német szabályok a szélerőművek létesítését is hátráltatják, egyes esetekben akár évekbe is telhet a megfelelő engedélyek beszerzése.

Kiemelt Partnereink