Gyártók Kiszivárgott képek miatt akar kártérítést a Xiaomi

Kiszivárgott képek miatt akar kártérítést a Xiaomi

autopro.hu/P.B. | 2023.02.03 09:22

Kiszivárgott képek miatt akar kártérítést a Xiaomi

Fotó: Mi Blog

Az okostelefon-gyártóból autógyártóvá váló kínai cégnél nem örülnek annyira, hogy a leendő autójukról idő előtt kerültek napvilágra fotók. A vállalat az egyik beszállítójától kártérítést követel az eset miatt.

Hirdetés

A kínai újév után nem sokkal, január 30-án jelentek meg kiszivárgott fotók a Xiaomi első autójáról, az MS11 nevet kapó tisztán elektromos modellről. A fotók egész sok információt árulnak el a külső dizájnról, az utastérről azonban nem derült ki semmi. Bár a képek alapján az autó egyes vonásai akár szupersportautókra is emlékeztethetnek bennünket, az autó közel sem ebben a kategóriában indul majd: a 2024-ben piacra dobni kívánt modell nyitóára mintegy 36 ezer eurónak megfeleltethető jüan lesz.

Az okostelefon-gyártóból autógyártóvá átváltozó kínai cégnél értelemszerűen nem örülnek annyira a fotók kiszivárgásának. Sőt, a vállalat kártérítést követel az egyik meg nem nevezett beszállítójától: az összeg egymillió jüan, vagyis közel 136 ezer euró – ebből majdnem négy MS11-et lehetne venni.

A büntetés mellett a Xiaomi arra utasította a beszállítót, hogy erősítse meg információbiztonsági menedzsmentjét, és dolgozzon ki terveket a titoktartási intézkedéseinek javítására. Az erről szóló felhívást a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun személyes Weibo-oldalán is közzétette.

Wang Hua, a Xiaomi PR-osztályának vezetője azt mondta, hogy a kiszivárgott tervek egy pályázati folyamat részét képezik, és nem a végleges megjelenést ábrázolják – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink