Gyártók Jövőre leplezi le új sportautóját az Alfa Romeo

Jövőre leplezi le új sportautóját az Alfa Romeo

autopro.hu/V.M. | 2022.08.19 14:18

Jövőre leplezi le új sportautóját az Alfa Romeo

4C, az Alfa Romeo most készülő előtt legutoljára gyártott sportautója | Fotó: Stellantis Global Newsroom

Az Alfa Romeo 2023-ban leleplezi le következő sportautóját, ami a vártnál korábban kerülhet a kereskedésekbe, és ugyancsak a várakozásokkal ellentétben elektromos helyett belső égésű hajtást kaphat.

Hirdetés

Jean-Philippe Imparato, az olasz autómárka vezetője nemrég személyesen erősítette meg, hogy a következő év első felében meg fogják villantani az új modellt, valószínűleg egy skicc vagy egy koncepció formájában.

Ez egyúttal arra is enged következtetni, hogy az Alfa új sportautója a vártnál korábban érkezhet. Előzőleg csak azután lehetett új Alfa Romeo emblémás sportautóra számítani, hogy a márka bizonyította versenyképességét a nagyobb volumenű szegmensekben.

Kettő opció

Ugyancsak valószínűnek tűnt az elektromos hajtáslánc, mivel 2025-től az Alfa Romeo csak tisztán elektromos autókat tervez kínálni. Imparato azonban egy friss nyilatkozatában nem csak a sportmodell korábbi érkezésére, de ara is utalt, hogy az belső égésű motort kaphat.

„Jelenleg kettő lehetőséget tartok elképzelhetőnek: a tisztán belső égésű és a tisztán elektromos hajtást” – mondta Imparato, hozzátéve, hogy az új modell „nagyon izgalmas” és „nagyon drága lesz”.

A leleplezés idejére utalva elmondta: „Be fogunk mutatni valamit a sportosság terén 2023 első felében.”

Az Autocar szerint, mikor arról kérdezték, hogy az új modell vonásaiban emlékeztethet-e a 60-es években gyártott T33 Stradale-ra, a vezető azt válaszolta: „Azt mondhatom, hogy igen, de többet nem oszthatok meg. Oly sok fantasztikus ötletünk van az ikonikus történelmünkre alapozva.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink