Gyártók Jövőre jön a Land Rover Defender plug-in hibrid változata

Jövőre jön a Land Rover Defender plug-in hibrid változata

autopro.hu/P.B. | 2020.09.10 15:17

Jövőre jön a Land Rover Defender plug-in hibrid változata

Fotó: Land Rover Newsroom

A plug-in hibrid hajtással rendelkező Land Rover Defender a P400e jelzést kapja, utalva a modell 400 lóerős teljesítményére. Az autó a Range Rover hajtásához hasonló motorokat kap, a plug-in hibrid változat pedig csak öt- vagy hatüléses belső elrendezéssel lesz majd elérhető. Az új Defender már 2021 legelejétől kapható lesz.

Hirdetés

A Jaguar Land Rover először gyárt plug-in hibrid Defendert, a modell ilyen változata egy kétliteres, négyhengeres benzinmotorral lesz felszerelve, amit egy 105 kilowattos elektromos motor segít majd, akárcsak a Range Rover és a Range Rover Sport esetében. Az autó összteljesítménye így 297 kilowatt lesz, a maximum nyomaték pedig 640 Newtonméter lesz.

A plug-in hibrid hajtás csak a Defender 110 változat esetében lesz elérhető, ez a modell pedig öt- vagy hatüléses utastérrel lesz kapható. Az autó tisztán elektromos üzemmódban 43 kilométer megtételére lesz képes a gyártó szerint – írja az electrive.com.

A Defender a gyártó szerint az 50 kilowattórás töltőjével fél óra alatt akár 80 százalékosra is feltölthető. A modell 2021 januárjától lesz kapható, de azonnali szállítással kerül a piacra, így sokat már nem kell várni a Defender első elektrifikált változatára.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink