Gyártók Jövőre érkezhet a Hyundai Ioniq 6

Jövőre érkezhet a Hyundai Ioniq 6

autopro.hu/P.B. | 2021.05.05 06:18

Jövőre érkezhet a Hyundai Ioniq 6

Fotó: Hyundai News

Dél-koreai sajtóértesülések szerint 2022-ben és 2024-ben érkeznek a Hyundai legújabb olyan elektromos modelljei, amik az e-GMP platformra épülnek. Előbb a Prophecy tanulmányautó nyomán készülő Ioniq 6 jelenhet meg.

Hirdetés

Az eddigi várakozásoknak megfelelően a legújabb értesülések szerint is az Ioniq 6 lesz a következő elektromos modellje a Hyundai-nak. Az autó 2022-ben mutatkozhat be, és az Ioniq 5-höz hasonlóan az e-GMP platformra épül majd. 2024-ben jöhet a harmadik modell a sorban.

A Hyundai Prophecy tanulmányautóról az autopro.hu is beszámolt 2020 tavaszán. Már akkor elindultak a találgatások arról, hogy ez lehet az előfutára a következő Ioniq-modellnek, úgy tűnik, ezek igaznak bizonyulnak. Az viszont még nyitott kérdés, hogy mennyire fog hasonlítani a sorozatgyártásra kerülő autó a koncepcióhoz.

Bővül az Ioniq-család

Sajtóértesülések szerint az Ioniq 6 hatótávolsága 650 és 700 kilométer között lehet, és nagyobb tengelytávval rendelkezik majd, mint az Ioniq 5 és a Kia EV6, így több akkumulátorcella lesz beépíthető a platformra.

2024-ben jöhet az Ioniq 7, ami egy nagyobb SUV lehet, tulajdonképpen az első SUV ezen a platformon, az Ioniq 5 ugyanis a gyártó szerint egy CUV, azaz crossover.

Ami a hivatalos információkat illeti: a Hyundai 2025-ig tizenkét új akkumulátoros elektromos modellt dob a piacra, arról viszont nem beszélt a gyártó, hogy ezekből mennyi épül az e-GMP platformra – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink