Gyártók Jövő héten újraindul a Volkswagen

Jövő héten újraindul a Volkswagen

autopro.hu/Sz.N. | 2020.04.16 10:17

Jövő héten újraindul a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen bejelentette, hogy a fő márkájának személyautókat készítő autógyárai a németországi Zwickauban és Pozsonyban április 20-tól ismét megkezdik a termelést. A többi helyszínen április 27-től fokozatosan indulnak el a gyártósorok.

Hirdetés

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Volkswagen korábban még azt jelentette be, hogy csupán négy nappal halasztja el az újraindulást, mely szerint április 9-én kezdte volna meg a normál munkarend szerinti gyártást. Ehelyett most úgy néz ki, hogy április 20-án fog újraindulni a zwickaui és a pozsonyi termelés. A németországi gyártósorok egyébként teljes mértékig sosem álltak le, csupán rövidített munkarendre állították át az üzemeket.

A többi gyár Németországban, Portugáliában, Spanyolországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban szintén április 27-től kezdi meg a gyártást.

A dél-afrikai, argentin, brazil és mexikói üzemek a VW közlése szerint csak májusban indulnak újra – számolt be a Reuters.

Nem a Volkswagen az egyetlen gyártó, mely a napokban bejelentette, hogy megszünteti a kényszerleállást. Magyarországon az autógyártók többsége a héten közölte, hogy április végéig felhagy a kényszerszünettel, sőt az Audi Hungaria motorgyára részlegesen már kedden újraindult. Csehországban a Hyundai szintén újraindította a termelést a nošovicei gyárában, ahol még március közepén rendelték el a karantént.

Kiemelt Partnereink