Gyártók Jele sincs visszaesésnek a Lamborghini-eladásoknál

Jele sincs visszaesésnek a Lamborghini-eladásoknál

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.05 11:18

Jele sincs visszaesésnek a Lamborghini-eladásoknál

Fotó: Lamborghini Media Center

A Lamborghini köszöni, jól van. A márka közlése szerint hiába a globális lassulás, náluk egyelőre semmi érezhető jelét nem mutatja, emellett lassan, de biztosan érkezik majd az elektromos szuperautójuk is.

A Lamborghininél nincs jele lassulásnak: 2026-ig nem lehet új rendelést leadni, annyira pörögnek az eladások – írja az Automotive News.

„Egy kicsit korai még prognosztizálni, de semmi jelünk a gyengeségnek a piacon" - mondta Stephan Winkelmann vezérigazgató az újságíróknak.

A szuperautók gyártója tavaly több mint 10 ezer jármű eladási rekordját könyvelhette el, amikor bemutatta a Revueltót, az első konnektorról tölthető hibrid modelljét, és gyorsan fel is halmozott magának kétévnyi rendelésállományt.

Elektromos átállás csak szépen, lassan

A Lamborghini csak lassan vezeti be az elektromos járműveket, és 2028-ban tervezi első akkumulátoros modelljét, évekkel a versenytársak, például a Ferrari után.

„Nem akarunk az elsők lenni ezzel a technológiával”. Amikor a legjobbak vagyunk, és amikor a technológia beérett, akkor szeretnénk megjelenni a piacon.” – mondta Winkelmann. A Lamborghini azt is közölte, hogy 2026-ig legalább 500 új alkalmazottat vesz fel.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink