Gyártók Javul a Tesla berlini gyárának helyzete

Javul a Tesla berlini gyárának helyzete

autopro.hu/V.M. | 2022.07.04 09:19

Javul a Tesla berlini gyárának helyzete

Fotó: Tesla

A Tesla berlini üzemével eddig egyik gond a másik után adódott, most azonban egy jó hír érkezett. Médiaértesülések szerint július 4-től már három műszakban folyik a termelés az amerikai elektromosautó-gyártó első európai egységében.

Hirdetés

A Berlinhez közeli Tesla-gyár a tervezettnél jóval később nyílhatott meg az engedélyeztetési problémák miatt. A termelés megkezdése után a dolgok csakugyan nem a tervek szerint alakultak: nemrég súlyos toborzási nehézségekről érkeztek hírek, azután pedig kiderült, hogy a helyben készült Model Y-ok egy része olyan hibával rendelkezik, ami megakadályozza azok használatát.

Most azonban jó hír érkezett: a Tesla egy munkatársának beszámolója szerint a termelést sikerült annyira felfuttatni, hogy beiktassanak egy harmadik, éjszakai műszakot. Így már 24 órában folyhat a termelés – írta meg az InsideEVs.

A termelés felpörgetése különösen fontos annak fényében, hogy az elégtelen kapacitás-kihasználtság miatt a németországi üzemen jelenleg sok pénzt veszít a Tesla, olyannyira sokat, hogy Elon Musk egyenesen egy gigantikus pénzégetőhöz hasonlította azt.

Musk ugyan három hónap alatt a fix bérezésű munkavállalók tizedétől kíván megválni a romló gazdasági kilátások miatt, a grünheidei gyárban azonban folyamatos a felvétel. Jelenleg mintegy 5000 ember dolgozik ott, az év végére azonban ezt a számot 12 ezerre növelné a Tesla.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink