Gyártók Itt az első kép a Volkswagen új sportos kisautójáról

Itt az első kép a Volkswagen új sportos kisautójáról

autopro.hu/V.M. | 2021.05.13 14:20

Itt az első kép a Volkswagen új sportos kisautójáról

Fotó: Volkswagen Newsroom

Röviddel azután, hogy április 22-én a Volkswagen leleplezte a Polo kisautója új generációját, a vállalat most először mutatott képet a típus hamarosan érkező GTI sportváltozatáról.

A GTI tradicionálisan a Polo változatainak legsportosabbja. Az elsőkerékhajtású autó a növelt teljesítményhez illeszkedően sportfutóművet és átszabott, dinamikusabb külsőt kap.

A VW által közölt rajz szerint az alap Polo és a GTI variáns közötti egyik legszembetűnőbb különbség az új nappali menetfény. A lökhárító két oldalán elhelyezkedő, kettő-kettő méhsejt alakú lámpára tagolt nappali menetfény erősen emlékeztet az ID.4 sportváltozatának nappali menetfényére.

A lökhárító egy nagy részét kitöltő hűtőrács mintázata ugyancsak megváltozott, a korábbi téglalapos mintázatot méhsejtes textúra helyettesíti. Amennyiben pedig hinni lehet a rajznak, a GTI az alap Polónál „mérgesebb”, az autó orrának közepe felé haladva jobban összehúzódó fényszórókat kap.

A Polo GTI hivatalos leleplezése 2021 júniusának végére van időzítve. A modell mostani megvillantását a VW az ausztriai Wörthi-tónál tartott négynapos GTI találkozóhoz igazította, annak ellenére, hogy az esemény, ahogy tavaly, úgy idén is elmarad a koronavírus miatt.

Kiemelt Partnereink