Gyártók Ismét célba veszi Indiát a Volkswagen

Ismét célba veszi Indiát a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2023.02.24 12:47

Ismét célba veszi Indiát a Volkswagen

A Volkswagen konszern indiai Pune-ban található gyára | Fotó: Volkswagen Newsroom

A szigorodó szabályozások, valamint a geopolitikai feszültségek fokozódása arra készteti a Volkswagent, hogy Európán és Kínán kívül kutasson növekedési lehetőségek után, melyek között India is szerepel.

A német autógyártó óriás terveiről nemrég annak pénzügyi vezetője, Arno Antlitz beszélt egy interjú alkalmával.

„India felé fordítjuk figyelmünket, hogy erősebb pozíciónk legyen ebben az új világban” – fogalmazott Antlitz a Porsche Consulting Magazine-nak adott interjúban. „Véleményem szerint India óriási növekedési lehetőséget rejt.”

A VW tehát ismét megpróbál egy jelentősebb részt kihasítani magának az indiai piacból, miután az előző próbálkozásait nem koronázta siker. A Suzukival megkezdett együttműködés egy jogi csatározással ért véget még mielőtt egy autó is készült volna, míg a Tata Motors-szal folytatott tárgyalások sehova nem vezettek – emlékeztet a The Detroit News.

Egyre több autót vesznek az indiaiak

Az európai piacon tapasztalható kedvezőtlen folyamatok és a geopolitikai viszályok mellett az indiai piac mérete és növekedési potenciálja is kellő ösztönző erőként szolgál az ismételt nekifutásnak. India 2022 végén a világ legnépesebb országává vált, megelőzve Kínát, emellett a világ harmadik legnagyobb újautó-piacává lépett elő.

Az elektromobilitás még gyerekcipőben jár az ázsiai országban, azonban egyértelműen a növekedés útján van, hála az állami támogatásoknak. Egyre több OEM fejleszt vagy tervez fejleszteni e-autókat az indiai piacra, köztük van a Renault-Nissan és a Mahindra. Utóbbi tavaly állapodott meg a Volkswagennel villanyautókhoz szükséges alkatrészek szállításáról.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink