Gyártók Ismét a koronavírus miatt csökkenti termelését a Stellantis

Ismét a koronavírus miatt csökkenti termelését a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2021.07.20 12:20

Ismét a koronavírus miatt csökkenti termelését a Stellantis

Fotó: Stellantis

A Stellantis ismét a koronavírus-járvány miatt kell, hogy csökkentse termelését. A vállalat a dél-angliai Lutonban található furgongyárában csökkenti átmenetileg a műszakok számát, miután sok dolgozó karanténba vonult a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Hirdetés

„A munkatársainak biztonsága első számú prioritást élvez a Stellantis-nál” – írta a PSA Csoport és a Fiat Chrysler egyesülésével az év elején született autógyártó a termeléscsökkentésről szóló közleményében.

A vállalat a dolgozók egészségének védelme érdekében a mostani, 19-i héten háromról kettő műszakos termelésre állítja át a lutoni egységet, ami az Egyesült Királyság legnagyobb furgongyárának címét viseli.

Az üzem dolgozói azután kezdtek önként karanténba vonulni, hogy egy koronavírussal fertőzöttekkel való érintkezést jelző állami telefonos applikáció arra szólította őket. A szoftver már több százezer brit dolgozót „küldött” karanténba, aminek kilábalást hátráltató hatására már autógyártók, kereskedelmi láncok, vasutak és vendéglátóhelyek is felhívták a figyelmet.

A Reuters értesülései szerint munkások távolmaradása miatt már egy másik brit járműgyárban, a Nissan sunderlandi üzemében is át kellett szervezni a termelést.

Kiemelt Partnereink