Gyártók Ismét a koronavírus miatt állt le a Toyota Franciaországban és Nagy-Britanniában

Ismét a koronavírus miatt állt le a Toyota Franciaországban és Nagy-Britanniában

autopro.hu/P.B. | 2020.12.23 12:18

Ismét a koronavírus miatt állt le a Toyota Franciaországban és Nagy-Britanniában

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Előrébb hozta az év végén esedékes leállását a Toyota Franciaországban és Nagy-Britanniában, miután vasárnap este a franciák lezárták a brit határt. A határzár oka a szigetországban megjelenő mutálódott koronavírus.

Hirdetés

Nagy-Britanniában a koronavírus egy újabb mutálódott, durvább variánsát fedezték fel a napokban, erre válaszul szigorúbb intézkedéseket hozott a brit vezetés, de más országok is. Magyarország sem engedi leszállni a Nagy-Britanniából érkező repülőket, míg a franciák lezárták a britek felé vezető határátkelőiket.

A határzár miatt gigantikus, több tíz kilométeres kamionsor alakult ki Franciaország és Nagy-Britannia érintett megyéiben is, ezzel lényegében ellehetetlenül az áruszállítás a két ország között. Később ugyan pont ezért az áruszállító teherautókat már átengedik a francia hatóságok a határokon, ám az így is akadozik.

Így felesleges dolgozni a Toyota szerint

A kialakult helyzetre reagálva a Toyota két nappal előrébb hozta az év végi leállását a brit és francia gyáraiban. A munka ezekben az üzemekben január 4-éig szünetel – írja az Automobilwoche.

A francia hatóságok kedden enyhítettek a teljes záron, azóta az áruszállítók átléphetik a határt a két ország között.

Kiemelt Partnereink