Gyártók Ipari parkot létesít a Nio

Ipari parkot létesít a Nio

autopro.hu/P.B. | 2021.04.30 15:23

Ipari parkot létesít a Nio

Fotó: Pixabay

A Kína keleti részén található tartomány egyre nagyobb járműipari központtá válik. Április végén előbb a Volkswagen jelentette be, hogy ezen a területen építi fel a harmadik kínai elektromosautó-gyárát, majd pedig a Nio kezdett egy ipari park létesítésébe Hefei-ben, a tartomány fővárosában.

Hirdetés

Az épülő ipari park neve Neo Park lesz, és évi egymillió elektromos autó, valamint száz gigawattórányi akkumulátor gyártására lesz kapacitása. Emellett kutatóközpont is épül a park részeként. A tervek szerint 50 ezer ember számára adhat munkát a létesítmény, melynek fejlesztése 6,4 milliárd euróba kerül.

Nem véletlen a Nio helyszínválasztása: még 2020-ban kapott jelentős támogatást a helyi hatóságoktól a cég, amiért cserébe vállalata, hogy ott építi meg a központot, pedig korábban Sanghaj is felmerült.

Az ipari park az elektromos autók teljes ellátási láncát lefedi majd, ahogy az önvezető funkciókhoz szükséges szoftverfejlesztés is helyet kaphat benne. A tervek szerint évi 64 milliárd eurós forgalmat bonyolít majd a park.

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a Volkswagen a héten jelentette be, hogy a JAC korábbi gyára helyén egy olyan üzemet alakít ki, amiben csak elektromos autókat fognak gyártani. A beruházásra szintén Anhujban kerül sor.

Kiemelt Partnereink