Gyártók Indiának fejleszt olcsó e-autót a Volkswagen

Indiának fejleszt olcsó e-autót a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2024.02.01 14:17

Indiának fejleszt olcsó e-autót a Volkswagen

A kép illusztráció | Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoport arra készül, hogy egy belépőszintű elektromos járművet dobjon piacra Indiában az évtized második felében – közölte a vállalatcsoport indiai üzleti egységének vezetője.

Hirdetés

„Aktívan dolgozunk egy belépőszintű elektromos autón” – fogalmazott Piyush Arora, a Škoda Auto Volkswagen India vezérigazgatója. Elmondása szerint a projekt a millió dolláros tartományban „három számjegyű” befektetést követel meg, így ahhoz, hogy kifizetődő legyen, nagy értékesítési volument kell produkálnia – ezzel indokolva az indiai piac célbavételét.

Ugyanakkor a vezető hozzátette: „Az elektromos autók indiai terjedése nem fog olyan gyorsan zajlani, ezért vizsgáljuk a termék exportálásának lehetőségét.” Arora azt is kifejtette, hogy pontosan mely piacok jönnek szóba: ezek a délkelet-ázsiai országok, az Öböl-menti Együttműködési Tanács tagjai (Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Katar, Kuvait, Omán és Szaúd-Arábia), illetve Észak-Afrika.

Arora továbbá megosztotta, hogy jelenleg a Škoda Enyaq elektromos SUV-t tesztelik az esetleges indiai piacra vitel előtt, azonban a Reuters tudósítása szerint a projekt ütemtervéről nem beszélt.

Ahogy azt a VW konszern tervei is mutatják, India az utóbbi években ismét visszakerült a nemzetközi autógyártók figyelmébe. Az autóipari befektetéseket bevonzani kívánó indiai kormány célja, hogy 2030-ra az új személyautóknak legalább 30 százalékát tisztán elektromos hajtással értékesítsék az országban, ami egy nagy ugrást jelentene az idei évet eddig jellemző 2 százalékról.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink