Gyártók Indiában is autógyárat építene a BYD

Indiában is autógyárat építene a BYD

autopro.hu/V.M. | 2023.07.17 12:22

Indiában is autógyárat építene a BYD

Fotó: BYD

A tisztán elektromos és plug-in hibrid személyautók legnagyobb gyártója, a kínai BYD globális terjeszkedésének következő állomásaként Indiában létesítene egy villanyautókat és akkumulátorokat készítő üzemet.

Hirdetés

A beruházási tervekről beszámoló bennfentesek szerint a kínai OEM helyi partnerével, a Megha Engineering and Infrastructures vállalattal közös céget alapítana Indiában, amiről már a hatóságokat is tájékoztatták.

Amennyiben a hír igaznak bizonyulna, nagy meglepetést nem fog okozni, ugyanis a vállalat már korábban közölte, hogy gyártó telephelyet létesítene a világ harmadik legnagyobb autópiacával rendelkező Indiában. A globális ambíciókkal rendelkező gyártó már egy európai autógyártó üzem helyét is keresi, Dél-Amerikában pedig a Ford egykori üzemeire szeretné rátenni a kezét.

Mint ismert, a BYD Komáromban elektromos buszok gyártását folytatja, emellett nemrég jelentették be, hogy a vállalat egy akkumulátor-összeszerelő üzemet is építeni szándékozik Magyarországon.

Egyre fontosabb India

Az indiai piac növekvő súlyát mutatja, hogy állítólag a Tesla egy helyi gyár építéséről folytat tárgyalásokat, annak ellenére, hogy tavaly átmenetileg felhagyott az indiai tervekkel miután nem sikerült megállapodni a magas importvámok csökkentéséről.

2022-ben a 3,8 millióra tehető indiai újautó-eladásoknak csak alig több mint egy százalékát adták elektromos modellek, ezt az arányt azonban 2030-ra 30 százalékra növelné az indiai kormány.

A Reuters-nek nyilatkozó, ügyhöz közeli források szerint a BYD indiai üzemében több elektromos modelljét is gyártaná, évente 100 ezer darabos mennyiségben. Kezdetben azonban, amíg nem sikerül felfejleszteni az egység ellátási láncát, a gyártás kisebb volumenben, és csupán kész alkatrészek összeszerelésével folyna.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink