Gyártók CLA és AMG - ez a két betűkombináció határozta meg a kecskeméti Mercedes életét 2019-ben

CLA és AMG - ez a két betűkombináció határozta meg a kecskeméti Mercedes életét 2019-ben

Kuthi Áron | 2020.01.02 11:44

CLA és AMG - ez a két betűkombináció határozta meg a kecskeméti Mercedes életét 2019-ben

Amilyen zaklatottan indult az év az Audi Hungariánál, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary már 2018 végén túlvolt a béremelés kérdéskörén, így versenyképes, vonzó bérszintekkel vágott neki 2019-nek. Elindult a CLA, majd az AMG modellek gyártása.

Hirdetés

A kétéves bérmegállapodás alapján 2019 januárjától összesen 35 százalékkal emelkedik az alapbér egyes munkavállalói kategóriákban, vakáció-juttatásként bruttó 320 ezer forintot kapnak a dolgozók, 100 százalékban kifizetik a 13. havi juttatást egyéves munkaviszony után, a cafeteria-juttatás összege pedig bruttó 340 ezer forint SZÉP-kártyára vagy 280 ezer forint összegű készpénz.

Februárban közös sajtótájékoztatót tartott a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary és a Mercedes-Benz Hungária Kft., itt mutatták be az előszériás CLA modellt.

Részletesen írtunk a CLA gyártásindításáról.

Az új CLA természetesen a genfi autószalonra is eljutott.

Májusban felröppentek hírek a kecskeméti gyárbővítés elhalasztásáról. Viszont a gyártó azt közölte, nincs veszélyben az a korábban kitűzött cél, hogy bővítsék a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát. A Mercedes-Benz-gyár azt követően adta ki közleményét, hogy a Daimler stuttgarti központja megerősítette az index.hu információját, mely szerint átmenetileg felfüggesztették Kecskeméten a Mercedes-gyár bővítését. A hírportálnak a kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: természetes, hogy egy piaci cég módosítja a terveit, ez zajlik most a Mercedesnél is.

A német sajtóban megjelent hírek közül a Handelsblatt információinak néztünk utána.

Június végén, néhány hónappal az új generációs CLA Coupé után a testvérmodell, az új CLA Shooting Brake első sorozatgyártott példánya is legördült a gyártószalagról.

A Mercedesnél ahogyan már tavaly, úgy idén sem álltak le a gyártósorok.

Júliusban harmadszor rendezték meg a kecskeméti Mercedes-gyárban a duális főiskolai hallgatók napját. A cikkben arról is beszámoltunk, hogy egyre több a női hallgató.

Idén szeptemberben 353 diák kezdte meg az iskolaévet a Mercedes-Benz Academy Kecskemét képzési központban. Bejártuk a helyszínt, beszélgettünk a diákokkal.

Októberben elindult a csúcsteljesítményű AMG modellek gyártása. Az AMG Performance kompakt modelljei kizárólag a magyarországi gyártóbázison készülnek. A Mercedes-AMG A 45 4Matic+, a Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+ Coupé és a Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+ Shooting Brake modellek gyártása egyszerre kezdődött meg, ezekből mindegyik S-verzióként is kapható.

Decemberben lezárult a Mercedes-Benz gyár és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett ipari művezetőképzés harmadik tanéve. Idén a kecskeméti gyár 30 munkatársa vehette át a német-magyar nyelvű tanúsítványt.

Nyitókép: media.daimler.com

Kiemelt Partnereink