Gyártók Így készül a Tesla Model S (videó)

Így készül a Tesla Model S (videó)

autopro.hu | 2013.07.24 10:20

Így készül a Tesla Model S (videó)

Az amerikai piac legkedveltebb elektromos autója a világ legfejlettebb automatikus futószalagján készül.

Hirdetés

Az autógyártás jelenlegi irányzatával ellentétben, a gyártás biztosan nem kerül kizárólagosan ázsiai területre. A Tesla jelenleg egyetlen gyárban, a világ informatikai központjának számító kaliforniai szilícium-völgyi Fermont városában található, ahol a teljesen automatizált futószalagról hetente 400 Tesla Model S gördül le.

Így készül a Tesla

A fermonti gyárban volt időszak, amikor heti 6000 autó készült egy hét alatt, amikor a gyár üzemeltetését a Toyota és a General Motors végezte. Ennek ellenére figyelemre méltó a jelenlegi kapacitás, hiszen az önálló gyártás kezdetén a mérnökök és a szerelők kézi munkával szerelték össze a Lotus alvázon nyugvó elektromos autót.

Tesla Model S, egy a heti négyszázból

A Tesla Model S gyártása 2012-ben indult az 5 millió négyzetméteres üzemben, ahol 3000 szerelő, 160 robotizalt kollégával együtt, egy összehangolt gyártási folyamatban szereli a vázra az autó alkatrészeit. A díjnyertes elektromos autó váza helyben készül a speciális alumínium elemek préselésével és hegesztésével. Ezt követően még a futószalagra kerülést megelőzően fényezik, így az összeszerelési folyamatok végén már a kész autó gördül le a gyártósorról.

Kiemelt Partnereink