Gyártók Idén nem ér véget a chiphiány

Idén nem ér véget a chiphiány

autopro.hu/P.B. | 2022.04.11 15:20

Idén nem ér véget a chiphiány

Fotó: Pexels

A BMW vezetősége arra számít, hogy 2023-ig tart a félvezetők hiánya, ugyanakkor a Volkswagen Csoportnál pesszimistábbak, és még 2024-ben is azzal számolnak, hogy a kínálat kisebb lesz a chipekből, mint a kereslet.

Hirdetés

Egy április 11-én megjelent interjúban Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a chiphiány 2023-ban is problémát fogok okozni az autóipar számára, de a legjobb esetben az idei év végén már tapasztalhatunk javulást.

A Volkswagen gazdasági vezetője, Arno Antlitz hasonlóképpen nyilatkozott, bár valamivel pesszimistábban: Antlitz szerint leghamarabb 2024-ben elégítheti ki a félvezető-ipar a chipek iránti hatalmas keresletet.

Nem ez az egyetlen gond

Antlitz beszélt a kábelköteg-hiányról is. Mint fogalmazott, ebből az alkatrészből is várható további hiány az évben, ami újabb rövidebb leállásokhoz vezethet. Mindez annak ellenére következhet be, hogy a Volkswagen Csoport új beszállítókat is talált a kábelkötegekhez, a háború által nem érintett országokban – írja a Reuters.

Mint ismert, több nyugati autógyárnak is azért kellett leállnia, mert a kábelkötegeket a háború által sújtott Ukrajnából szerzi be.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink