Gyártók Idén már nem vesz fel több embert a Volkswagen

Idén már nem vesz fel több embert a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2020.07.15 16:23

Idén már nem vesz fel több embert a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Tekintettel a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásaira a Volkswagen Csoport egészen a 2020-as év végéig szüneteltetni fogja az emberfelvételt a névadó márkájánál.

A hírt, aminek hátterében az újautó-kereslet járványhelyzet előtti szinten ragadása áll, a VW márka vezetője, Ralf Brandstaetter közölte a dolgozókkal egy nekik küldött levélben, aminek egy másolata a Reuters birtokába jutott.

„A költségoldali nyomás továbbra is nagy. A kiszállítások, és emiatt a bevételek is jelentősen visszaestek. Ezzel egy időben a költségek magasak. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem veszünk fel új embereket” - mondta Brandstaetter, aki hozzátette, hogy a német munkavállalók 2029-ig érvényes állásgaranciáját nem érinti a döntés.

Bernd Osterloh, a VW üzemi tanácsának elnöke szerint új dolgozók felvétele nélkül az autógyártónak többet kell tennie a már meglévő alkalmazottjainak átképzéséért. Osterloch korábban már arról is beszélt, hogy a VW Németországban el fogja tudni kerülni a megszorító intézkedéseket, amit a vállalat ugyan kiegészített, de meg nem cáfolt.

Osterloh a Wolfsburger Allgemeine Zeitungnak egy interjú alkalmával elárulta, hogy arra számít, a wolfsburgi gyárban idén mintegy 500 ezer autó fog készülni a korábban tervezett 700 ezer helyett.

Kiemelt Partnereink