Gyártók Ideiglenes portfólióváltás: mostantól szájmaszkot gyárt az FCA

Ideiglenes portfólióváltás: mostantól szájmaszkot gyárt az FCA

autopro.hu/Sz.N. | 2020.03.25 13:21

Ideiglenes portfólióváltás: mostantól szájmaszkot gyárt az FCA

Fotó: Pixabay

Minden gyártó máshogy segít a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Olasz vállalatóriások, mint az autógyártó FCA leállította európai termelését és kizárólag egészségügyi védőeszközök előállításával foglalkozik.

Hirdetés

A koronavírus-járvány átállásra kényszeríti az olasz gyártókat, köztük az autógyártó FCA-csoportot is, ugyanis a vállalat mostantól egészségügyi védőeszközök előállításán dolgozik. A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) üzemeinek egyikét átalakítja, hogy légszűrös szájmaszkokat gyárthasson, tájékoztatta a munkavállalókat egy levélben Mike Manley vezérigazgató. Az előállított termékeket az egészségügyben dolgozóknak adományozzák. Az átállással céljuk, hogy havonta több mint egymillió szájmaszkot készítsenek.

Vállalati információk szerint a védőmaszkokat egy ázsiai gyárban fogják előállítani. A koronavírus-járvány kitörése miatt az olasz-amerikai csoport ideiglenesen leállította európai termelését. Olaszországban az FCA és a Ferrari a Siare Engineering gyógyszergyártó céget lélegeztető gépek gyártásával támogatja - számolt be az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink