Gyártók Hivatalosan is bemutatkozott a Volkswagen ID.4-es Kínában

Hivatalosan is bemutatkozott a Volkswagen ID.4-es Kínában

autopro.hu/P.B. | 2021.03.31 08:23

Hivatalosan is bemutatkozott a Volkswagen ID.4-es Kínában

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen, a SAIC és a FAW közös termékeként mutatkozott be Kínában az elektromos SUV ID.4 X néven. A modell hat variációja érhető el az országban, az állami támogatásokkal 25 és 35 ezer euró közötti áron szerezhető be az autó felszereltségtől és kiviteltől függően.

Hirdetés

Az Európában és az Észak-Amerikában forgalmazott ID.4-esektől némileg eltér a modell kínai változata, amit a Volkswagen és a SAIC közösen gyárt Kínában. Az ID.4 X nevet viselő autónak például a fényszórói és a lökhárítói is eltérnek némileg a nyugaton ismert változattól.

A legolcsóbb, 25 ezer euróba kerülő változat hatótávolsága 400 kilométer a NEDC szabvány szerint. Ebbe a kivitelbe 58 kilowattórás akkumulátor került. A Németországban forgalmazott ID.4-esek 52 vagy 77 kilowattórás akkut kaptak.

Két kínai üzemben is gyártják a típust

Az ID.4-esek kínai változatai két gyárban, Antingben és Foshanban készülnek. A Volkswagen szerint a két gyár kapacitása együttesen 600 ezer autó évente. Előbbi lokációban a SAIC, utóbbiban a FAW a Volkswagen partnere – mindkét vállalat részben a kínai államé.

A két gyár fontos szerepet játszik a Volkswagen elektromos offenzívájában, melynek részeként 2025-re globális szinten az eladott új Volkswagenek 35 százaléka elektromos lesz. 2023-tól az ID-modellek nyolc változatát fogja kínálni a gyártó Kínában – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink