Gyártók Hivatalos: jön az európai, elektromos Qashqai és Juke

Hivatalos: jön az európai, elektromos Qashqai és Juke

autopro.hu/P.B. | 2023.11.24 09:23

Hivatalos: jön az európai, elektromos Qashqai és Juke

Fotó: Nissan Global Newsroom

November 24-én a Nissan bejelentette, hogy Nagy-Britanniában fogja gyártani két népszerű modelljének elektromos verzióját. A Juke és a Qashqai Sunderlandben fognak készüli, a gyártás előkészítésére mintegy 1,3 milliárd eurót költ a cég.

A Nissan két népszerű modellje most is Sundarlandben készül az európai piac számára, a japán gyártó pedig megerősítette, hogy a két típus tisztán elektromos verzióját is az üzembe fogják gyártani. Pusztán a járműgyárra 1,3 milliárd eurót fordít a Nissan az elektrifikáció érdekében, de további 2,3 milliárd eurót szánnak egy harmadik akkugyárra is. A japán autógyártó további részleteket nem árult el a befektetésről.

Makoto Uchida, a Nissan vezérigazgatója elmondta, hogy a cég a jövőben fogja közölni, hogy melyik további európai modelljeit elektrifikálja, illetve milyen új elektromos modelleket dob majd a piacra. Sunderlandben egyébként már készül egy elektromos Nissan, a Leaf.

Tervei szerint a Nissan 2030-ra csak elektromos autókat fog árusítani az európai piacon. Ezzel együtt globális szinten 19 új elektromos modell bevezetését tervezi a vállalat 2030-ra – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink