Gyártók Hihetetlen feltételekkel lehet Nissan Leafet venni Írországban

Hihetetlen feltételekkel lehet Nissan Leafet venni Írországban

autopro.hu/P.B. | 2020.09.02 06:18

Hihetetlen feltételekkel lehet Nissan Leafet venni Írországban

Fotó: Nissan Global Newsroom

Nullaszázalékos kezdőrészlettel vásárolhatnak az írek Nissan Leafet, ami az egyéves ingyenes szervizeléssel együtt éves szinten akár 13 ezer eurós megtakarítást is jelenthet. Az ír kormány elkötelezett a klímaváltozás elleni harc mellett, ezért számos pénzügyi segítséggel ösztönzik az íreket elektromos járművek vásárlására.

A Nissan és az ír bankszövetség közös akciójában az ír vásárlóknak lehetősége nyílik arra, hogy nullaszázalékos kezdőrészlettel, önrész nélkül jussanak új autóhoz, nevezetesen egy Nissan Leafhez. A japán gyártó szerint ez éves szinten 13 ezer euró megtakarítást jelenthet a vásárlóknak, amiben benne van az is, hogy az első évben ingyen szervizelik az autót.

Az akció hátterében az ír kormány klímavédelmi terve, a Climate Action Plan áll. Ennek jegyében az ír vezetés számos módon ösztönzi az íreket arra, hogy elektromos vagy más környezetbarát, alternatív hajtású járműre cseréljék le jelenlegi autójukat.

Eddig is a legnépszerűbb volt

A Nissan Leaf az akciót megelőzően is a legnépszerűbb elektromos autó volt Írországban. A Nissan adatai szerint 5406 Leaf fut az ír utakon – írja az electrive.com.

A Leaf egyike azon kevés Nissan modelleknek, amik még Európában, Sunderlandben készülnek. A Nissan folyamatosan háttérbe vonul az öreg kontinensen, helyét a Renault veszi át, míg Ázsiában a Nissan a dominánsabb a márkacsaládban.

Kiemelt Partnereink