Gyártók Hetven hidrogén üzemanyagcellás teherautót szállít Ausztriába a Hyzon

Hetven hidrogén üzemanyagcellás teherautót szállít Ausztriába a Hyzon

autopro.hu/P.B. | 2021.06.04 17:22

Hetven hidrogén üzemanyagcellás teherautót szállít Ausztriába a Hyzon

Fotó: Hyzon

A hidrogén üzemanyagcellás teherautókat gyártó amerikai Hyzon Európában eddig főleg Svájcba tudott eladni járműveket, az egyik legfőbb felvevőpiaca az alpesi ország. Most Svájc keleti, hazánk nyugati szomszédja, Ausztria is vásárol a teherautókból, melyek első darabjai akár már idén az utcákra kerülhetnek.

Az Mpreis holisztikus megközelítést alkalmazott a teherautók beszerzésével kapcsolatban, ugyanis a cég Innsbruck közelében egy hidrogéngyárat épít, amiben zöld hidrogént állít majd elő a vízenergia segítségével. Így az Mpreis saját töltőállomás-hálózattal rendelkezhet, amihez meglesznek a saját teherautói is.

A járművek első adagja már 2021-ben megérkezhet nyugati szomszédunkba. A cég három kivitelben rendelt hidrogén üzemanyagcellás járműveket, különböző méretű utánfutókkal.

Az átállás már ma megkezdődhet

Craig Knight, a Hyzon vezérigazgatója büszkén számolt be róla, hogy a Hyzon lehet a partnere az osztrák lánc zöld közlekedés felé tett elköteleződésében. Mint fogalmazott, ez a megállapodás is példa arra, hogy akár már ma megkezdhető az átállás a környezetbarát, zöld közlekedésre.

A két cég aláírt egy memorandumot arról is, hogy közösen fogják kutatni a hidrogénes közlekedés alpesi körülmények közötti viselkedését.

Az electrive.com szerint a Hyzon az osztrák megrendelésre gyártott teherautókat Hollandiában, Groningenben fogja készíteni.

Kiemelt Partnereink