Gyártók Helyi cég mentheti meg a Nissan barcelonai gyárát

Helyi cég mentheti meg a Nissan barcelonai gyárát

autopro.hu/P.B. | 2021.12.30 12:19

Helyi cég mentheti meg a Nissan barcelonai gyárát

Fotó: Nissan USA

Mint ismert, eredeti terveivel ellentétben a kínai Great Wall Motors nem vette meg a Nissan bezárásra ítélt barcelonai üzemét, így a helyi dolgozók állása veszélybe került. A spanyol kormány mindenképpen szeretne vevőt találni -és ezzel megvédeni a munkahelyeket -, most úgy tűnik, ez sikerült is.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Nissan decemberben bezárta a barcelonai gyárát. A problémát fokozza, hogy a Great Wall Motors a korábbi terveit elvetve mégsem vásárolta meg az üzemet, így kétezer ember állása került végveszélybe. A spanyol kormányzat mindenképpen szeretne olyan vevőt találni a létesítményre, aki tovább üzemelteti azt, ezzel megtartva az álláshelyeket.

Most egy katalán vállalat, a QEV tűnik a legesélyesebb befutónak. A cég egy elektromosautó-központtá alakítaná az üzemet többek között a Volta és az Inzile cégek részvételével.

A belga Punch merült fel második opcióként, de a Nissan és a spanyol hatóságok szerint a QEV terve mindenben megfelel az elvárásoknak – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink