Gyártók Hatalmasat ugrott a Volvo e-autóinak eladása

Hatalmasat ugrott a Volvo e-autóinak eladása

autopro.hu/P.B. | 2023.03.03 17:17

Hatalmasat ugrott a Volvo e-autóinak eladása

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A svéd székhelyű Volvo friss közlése szerint a vállalat újautó-eladásai 22 százalékkal nőttek februárban az előző év azonos időszakához képest. A mögöttünk hagyott hónapban 51.286 autót értékesített a Volvo.

Hirdetés

A kínai Geely alá tartozó svéd márka eredményének javulásához hozzájárult az újratölthető modellek (tisztán elektromos és plug-in hibrid autók) ugrásszerű növekedése, aminek köszönhetően a Volvo részvényeinek ára is emelkedett. A közlemény szerint a teljesen elektromos autók eladásai 187 százalékkal megugrottak, és a teljes eladások 19 százalékát teszik ki.

Ha a plug-in hibrideket is belevesszük az összesítésbe, akkor az újratölthető modellek értékesítése „csak” 49 százalékkal nőtt, és az elektrifikált autók a teljes eladás 40 százalékát teszik ki. A hír közzététele után a Volvo Cars részvényei három százalékot emelkedtek a kereskedés elején.

Januárban a csoport összes autóeladása két százalékkal nőtt, mivel Kínában visszavetették eredményeit a kínai újévhez köthető naptárhatások. Februárban a kínai eladások ötven százalékkal nőttek, míg a Volvo legnagyobb piacán, Európában az eladások kilenc százalékkal emelkedtek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink