Gyártók Hatalmas értékkel mehet tőzsdére a Rivian

Hatalmas értékkel mehet tőzsdére a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2021.11.04 12:21

Hatalmas értékkel mehet tőzsdére a Rivian

Fotó: Rivian Newsroom

A 2009-ben alapított Rivian Automobile az elmúlt 12 évben tízmilliárd dollárt gyűjtött össze befektetőktől – közülük az egyik legnagyobb az az Amazon, mely százezer elektromos furgont rendelt a cégtől. A Rivian hamarosan tőzsdére megy.

Hirdetés

A kaliforniai vállalat részvényei egyenként 57 és 62 dollár közötti árfolyamon kerülhetnek a tőzsdére, míg a Rivian összes részvényének értéke az 50 milliárd dollárt is meghaladhatja – szakértők szerint 52,5 milliárd dollár lehet a vállalat tőzsdei értéke.

Amerikai sajtóinformációk szerint a Rivian már november első felében a tőzsdére mehet, a céget a Wall Street-i börzén fogják jegyezni.

Bevásárol az Amazon is

A startup 2009 óta igen komoly, tízmilliárdos befektetői támogatást tudott összegyűjteni. Az egyik legfőbb befektető az Amazon, a csomagküldéssel foglalkozó óriásvállalat komoly összegben – várhatóan 3,8 milliárd dollárért – részvényeket is fog vásárolni a Riviantól.

Korábban az Amazon egy százezer furgonból álló megrendelést adott le a Riviannak, ami az Industry Week szerint egyenesen a legnagyobb megrendelés, amit tisztán elektromos járművekre valaki valaha leadott.

Érdekesség, hogy a Tesla tőzsdei értéke október végén érte el az egy trillió dollárt, az elektromos járművek gyártásával foglalkozó cégek értéke pedig folyamatosan emelkedik – párhuzamosan azzal, hogy egyre több kormány támogatja ezt a területet.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink